Ebru, minyatür, resim ve doğal tasarım ürünleri sanatçısı Uğur Soydan, ikinci kişisel sergisini Antalya`nın Manavgat ilçesinde açtı.
Manavgat Belediyesi Kültür Evi(MBKE) Sergi Salonu`nda açılan doğal tasarım ürünleri ve resim sergisi 6 gün açık kalacak. Serginin açılışını Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Başkan Yardımcısı Mustafa Erol ve Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak yaptı.
Sergide 3 yıl içinde hazırladığı 800 eserden 500`nü görücüye çıkardığını belirten sanatçı Soydan, doğal tasarım ürünlerinin hiç birinde kimyasal katkı maddesinin bulunmadığını söyledi. Soydan, sergilediği hiç bir ürünün satılık olmadığını ve yaşadığı sürece de hiç satmayı düşünmediğini söyledi.
Serginin 4 ayrı bölümden oluştuğunu bunların bitki ve bitki tohumları, doğaya atılan atıl maddelerin işlenerek sanata dönüştürülmesi, ebru, minyatür, yağlı boya çalışmaları ile ayna çalışmaları olduğunu belirten Uğur Soydan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi`nde Yalova Fatih Mahallesi`nde yaşanan acıları ve deprem korkusu fobisini tabloya aktardığının kaydetti.
Belediye Başkanı Zeynel Şenol, sergi açılışında Manavgat halkına yakışır kültür bir kültür evi yaptıramadığından ötürü hemşerililerinden özür diledi. Yeni Belediye Kültür Sarayı`nın yapım çalışmalarını başladıklarını belirten Şenol, 2008 yılında biteceğini kaydetti. |